DynamoCine

dynamocine-logo1

Sverige genom en lins är ett integrationsprojekt som riktar sig till nyanlända och svenskfödda ungdomar. Med film som redskap lär ungdomarna känna det svenska samhället genom att skapa kontakter med föreningslivet. 

DynamoCine söker filmintresserade

Du som är 16-30 år och vill lära dig mer om film är välkommen att vara med i vårt gäng. Du lär dig produktionsplanering, kamera- och mickteknik, hur man tänker i scener och bildutsnitt, redigering. Kort sagt, hur man gör en enkel informationsfilm från idé till färdig film. Vi arbetar med enkel teknik och filmar mycket med mobilteltelefoner.

Vi träffas en gång i veckan och går igenom grunderna i hur man gör film. Vi filmar och funderar på hur man gör för att filmen ska se ut som man vill att den ska se ut och låta. Det är både praktik och teori. En förening som gärna vill ha en film av oss kommer också varje torsdag och berättar om sin verksamhet.

Tycker du detta låter kul?
Hör av dig till projektledare Eva Brenckert, eva(a)demokratipiloterna.se, 0709 57 11 55, 08 640 62 82 om du vill veta mer/vara med.

Vill du vara med i vår filmklubb?

Ungdomar som gillar att kolla på film, vill boka filmer eller kanske vill visa sina egna filmer, välkomna att gå med i vår filmklubb. För mer information, kontakta Helen, helen(a)demokratipiloterna.se eller 070 88 99 138.

Projektet är finansierat med medel från Allmänna Arvsfonden. Läs mer här >>

arv_logo_sv

Comments are closed.