Barnens Dynamo

Vi startar projektet Barnkultur för hela familjen med stöd från Åke Wibergs fond i september 2019. Det blir barnaktiviteter för hela familjen.

Tid: 13.00-15.00
Plats: Dynamo, Demokratipiloterna, Södermannagatan 38
Entré: Gratis
Fika: 25 kr/barn för saft och bulle. Föräldrarna har möjlighet att köpa fika i kafé Kalangu som har öppet parallellt.

15 september | Tvåspråkig skapande verkstad för alla barn

Föreningen Hambaazi och föreningen Demokratipiloterna bjuder in till en kreativ eftermiddag på Dynamo där vi leker oss fram i skapande.

Tillsammans med konstnären Golrokh Moattar kommer barnen att erbjudas möjligheten att göra collage. Det är en form av skapande som även de yngre barnen, med stöd av sina vuxna, kan vara delaktiga i.

Träffen kommer att vara tvåspråkig, på persiska och svenska. Alla barn är välkomna, oavsett om de pratar ett av språken, båda eller inget av dem.

Vi önskar att alla barn ska delta i sällskap av en vuxen och att om det blir ont om plats kan man vara en vuxen per barn för att så många barn som möjligt ska få möjlighet att pyssla och skapa. Det finns möjlighet att fika och umgås i det anslutande kaféet.

Frågor
För frågor om skapande verkstaden, kontakta info@hambaazi.se, för frågor om Dynamo och kommande aktiviteter, kontakta info@demokratipiloterna.se/0708-266703.

Mer information om föreningen Hambaazi, hittar du här >>

Anmäl dig gärna i vår event >>

29 september | Prova på dans för barn i alla åldrar

Anmäl dig i vårt event >>

13 oktober | Textiltryck för barn från 6 år

Mer information kommer.

27 oktober | målarverkstad för alla barn

Mer information kommer.

10 november | Decoupage för barn

Mer information kommer.

Tidigare aktiviteter

Barnens Dynamo genomfördes med stöd från Stockholms Stad under 2017.

16/12 Julverkstad

Julverkstad på Dynamo! Vi gör tomtar, julkulor, julkort m.m. och lyssnar på julmusik. Den som vill sjunga med, gör det. Fikar gör vi förstås. Barn i alla åldrar. Föräldrar välkomna.
Läs mer här>>

9/12 Västafrikansk danslek

Kom så smyger vi ut i djungeln! Med fantasifulla rörelser dansar vi till trumrytmer från Västafrika. Vi börjar med att se film med dans från olika länder i Afrika, allt ifrån imponerande frivoltsdans i Nigeria till maskdans i Burkina Faso. Massor av dansglädje utlovas! Medverkande: Klara Berggren, Lejonet Leo och Zono Keita.
Läs mer här >>

2/12 Sagoläsning på hebreiska kl.14.00

Culturente arrangerar i samarbete med föreningen Demokratipiloterna en sagostund på hebreiska för stora och små. Vi läser en bok tillsammans och pysslar kring temat Chanukkah. Välkomna till en mysig eftermiddag!

Läs mer här om sagoläsning på hebreiska >>

2/12 Sagoläsning på franska kl. 15.30

Culturente arrangerar i samarbete med föreningen Demokratipiloterna en sagostund på franska för stora och små. Vi läser en bok tillsammans och pysslar kring temat Ljus. Välkomna till en mysig eftermiddag!
Läs mer här >>

25/11 En musikalisk resa med Cecilia Klingspor
I mörka mysiga november: Musik och dramalek i bokens värld med en doft av jul. Barnen får leka och dramatisera en spännande bok med musikens hjälp tillsammans med Cecilia. En gemensam upplevelse med möjlighet för barnen att bidra med idéer och att på ett lekfullt sätt skapa tillsammans.
Läs mer här >>

18/11 Dans & bild
En workshop där dansen, måleriet och musiken samspelar. Första dansar vi snabbt, långsamt, stort och litet, vridet och rakt. Vi tecknar kroppens konturer på ett stort papper och målar bilden med penslar och färger. Bilddansen är en kreativ process där det personliga uttrycket står i centrum. Längd: ca 1-1,5 timme, Antal: 10-15 barn/vuxna. Av och med koreograf/dansare Caroline Östberg och bildkonstnär Anna Selander.
Läs mer här >>

4/11 Textiltryck

Ta med dig ett örngott, duk eller valfritt klädesplagg. Prova på att skapa ditt eget textiltryck med några olika tekniker, allt från potatistryck till färdiga träblockstryck. För barn från 6 år och uppåt. Föräldrar välkomna.
Läs mer här >>

28/10 Halloweenpyssel>
Barn 3-10 år får skapa spindlar och spöken i olika material. Om ni har tomma toarullar liggandes hemma, ta gärna med. Vi målar, klistrar, tejpar och kreerar. Oömma kläder är praktiskt, annars finns stora t-shirts att ta på sig.
Läs mer här >>

Comments are closed.