Vad vi gör på Dynamo

Dynamos hjärta är vårt medlemskafé. Här träffas alla möjliga människor. I kaféet ordnar vi och våra medlemsföreningar olika arrangemang – tillsammans eller var och en för sig. Det finns vegetarisk och vegansk mat och fika att köpa, glutenfritt vid behov.

Hur du blir medlem, ser du här nedan i högerspalten.

Föreningar Hos oss träffas just nu ett 40-tal föreningar, grupper, nätverk, körer m.m. Både regelbundet och mer då&då. Se mer här >>

Lokal Föreningar, grupper och nätverk kan bli medlemmar i Demokratipiloterna och använda sig av våra  lokaler. Kopiator, projektor och trådlöst nätverk finns. Vi ordnar mat och fika på beställning eller köp i vårt medlemskafé.

Konferenser: Hos oss kan man arrangera konferenser, kurser och liknande i personlig miljö. Projektor och trådlöst nätverk finns. Vi lagar mat och fixar fika. Se våra konferenspaket här >>

rtn-live19feb14

Kultur Vi har olika kulturevents som utställningar, musik, spoken word, stick&sy, verkstad m.m. Vill du bli volontär, delta som konstnär/musiker/annat, kom förbi, ring eller mejla. Alla är välkomna till oss. Dock har du som är upp till 30 år förtur till att uppträda. Utställningsverksamheten riktar sig till dig som är ung eller ung vuxen.

Projekt Vårt arvsfondsprojekt DynamoCine – Sverige genom en lins har knoppat av och är idag ett socialt företag under namnet Dynamo Cine Produktion. Våra öppna verksamheter stöttas av Södermalms Stadsdelsförvaltning och Stiftelsen Oscar Hirsch Minne. Vi har fått fondmedel från Jerringfonden och Åke Wibergs stiftelse för musikverksamhet för unga och barnaktiviteter 2021. Dessutom har vi fått extra organisationsbidrag från Boverket. 

dynamo-bild-bokrelease

Dynamo Förlag Vi har ett förlag som drivs av två unga tjejer med funktionsnedsättningar. Det var tidigare ett arvsfondsprojekt och lever nu vidare inom föreningen. De har ger ut böcker, gör layoutuppdrag, webbsidor m.m. Läs mer om dem här >>

Praktik och arbetsträning eller prao: Hos oss har du möjlighet att göra det. Kom och prata med oss direkt alternativt prata med din handläggare, rådgivare, kontaktperson eller lärare.

Samarbete Vi startar gärna samarbeten kring projekt eller tillfälliga aktiviteter. Det kan vara storstilat och i litet format. Kontakta oss för mer information. Samarbeten som främjar unga är prioriterade.

Nyhetsbrev Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev. Det utkommer max en gång i månaden (oftast mer sällan) till din e-postadress med nyheter om vad som händer på Dynamo och i föreningen samt ett urval av tips om våra medlemsföreningars aktiviteter.

Facebook: Gilla oss på Facebook. Där lägger vi ut bilder från verksamheten kontinuerligt samt bjuder in till våra aktiviteter. Du hittar vår gilla-sida här.

Bli medlem och fika ännu billigare i vårt kafé. Som medlem får du också rösträtt på föreningens årsmöte. Dessutom får du rabatt vid workshops. Medlemskap kostar 50 (upp till 26 år)/100 kr (27 år och uppåt) per kalenderår. Du som är upp till 26 år kan signera medlemskap, vilket ger dig medlemspriser i kaféet, dock ej rösträtt i föreningen.

Lämna ett svar