Utställning

Aktuellt

Sommarutställning 18 juni-23 augusti

Blandade konstnärer, olika tekniker. Verk av 21 olika konstnärer, från världskända till okända. Varmt välkomna!
Läs mer här >>

Tidigare

Utställare 2024

23/4-31/5 | Pop-up | Bilder av Olha Androsova
Bilderna som visas på Dynamo är från Olhas besök hos sin vän i Donetskregionen förra sommaren.

I anslutning till utställningen finns qr-koder för donationer. Det går också att köpa tryck. Alla intäkter går till Ukraina.

Olha Androsova är en ukrainsk konstnär född i Dnipro. År 2022 kom hon till Sverige på grund av den fullskaliga ryska invasionen av Ukraina. Olha bor och arbetar för närvarande i Stockholm. Hon fotar regelbundet på veckovisa demonstrationer till stöd av Ukraina.

”Dessa bilder är resultatet av min improviserade resa för att besöka min tidigare kollega och vän, Yevhen, som för närvarande tjänstgör i den legendariska 3:e separata överfallsbrigaden. Förra sommaren kom jag hem och fick en inbjudan från Yevhen. Till Kramatorsk. Bara en dag senare, klockan tio på morgonen, korsade jag redan kontrollpunkten mellan Dnipropetrovsk och Donetsk regionerna.

Vårt första stopp var i byn Bohorodychne. Sommaren 2022 föll byn under kontroll av ryska ockupanter. Den 11 september befriades den av Ukrainska försvarsmakten. Under ockupationen led Bohorodychne hårt och blev till en spökby. Nästan alla hem förstördes och bara två invånare fanns kvar. Yevhen hade själv ett sommarhus där, som nu är helt förstörd. Därefter reste vi genom Lyman till Yampil, som vid den tiden låg bara några kilometer från frontlinjen. Staden var framför allt fylld av militärer och lokalbefolkning som trots allt inte hade övergett sin stad. Många med barn.

Följande dag tog vi oss till Bilokuzminivs’ki kritklipporna, ett geologiskt naturmonument av lokal betydelse som också fungerade för träningsplats.

Några dagar efter vår resa fick jag ett meddelande från Yevhen med bilder från en restaurang som drabbades av den ryska armén: ’Det var där du hade gräddsoppan […] Många dödsoffer, det exakta antalet är okänt.”

17 februari-13 mars | Utställning | Norma Stark
Norma ställer ut sina egna skapade kläder i olika material.

Läs mer här >>

Utställare 2023

25 november-31 januari | Kraftsamling
Kraftsamling är en utställning om att samla kraft, börja på nytt och våga satsa på det man älskar.
Konstnär: Inez Kempff.
Läs mer här >>

22 september-10 oktober | Trädmagi – fotokonst av Kerstin Toivesdotter
Under happeningen med Tree Oh! den 22 september visar vi Kerstins fotokonst.

Kerstin fotograferar med sin mobil intressanta barkstrukturer, annorlunda former och utforskar trädens inre via hål i stammen. Därefter går hon igenom bilderna med nytt öga för att upptäcka spännande detaljer, strukturer, varelser eller perspektiv.

14 december | Pop up! | Vernissage bakom stängda dörrar
Textilkonstgrupppen har en intern vernissage med sitt textilkonstverk för familj och vänner.
Därefter kommer verket visas under hela december-januari på Dynamo för alla som vill se!

13 juni-13 juli | NURTURE | utställning av Tomo Myrman
Vernissage 13 juni kl. 17-20
”För många år sedan påbörjade jag en resa in i djupet av mitt eget sinne, med hjälp av psykedeliska droger som ett verktyg för utforskning. Jag sökte svar, insikter och sanningar som låg gömda djupt inom mig. Och jag hittade dem – men till ett högt pris. Mitt sinne var inte redo för intensiteten och kraften i det jag upplevde, och jag kastades in i en mental kollaps som nästan förstörde mig. Men jag gav inte upp. Jag steg upp ur mörkret och påbörjade den långa resan att bygga upp mig själv igen.” Läs mer här >>

11 maj-9 juni | NÅGOT STÄMMER INTE | utställning av Tizh-Bin
Vernissage 11 maj kl. 17-20
Vad som har dolt sig bakom en mörk konst. Tizh-Bins utställning stimulerar de existentiella frågor som uppstår när man går in i mörkret. Genom hans konst kan du uppleva känslan av ensamhet, utanförskap och naturens beskyddare. Läs mer här >>

29 mars-27 april | Kvinnor och blommor
Vernissage 29 mars kl. 17-20
Elvira Däcker är en svensk konstnär från Stockholm. När hennes liv drastiskt krympte till följd av sjukdomen ME/CFS blev konsten hennes tillflyktsort. I den värld hon skapar med sina pennor finns ingen sjukdom och inga begränsningar. Där är hon fri och hennes teckningar genomsyras av liv, glädje och ro. Det genomgående temat är människans djuprotade relation till naturen. Konsten är för Elvira även ett sätt att fortsätta ta plats i världen och som ofrivillig eremit hålla kontakt med människor. Förutom att dela sin konst med andra vill hon uppmärksamma ME/CFS och samla in pengar till den livsviktiga forskningen.
Läs mer här >>

16 februari-16 mars | Leve mänskligheten!
Vernissage 16 februari kl. 17-20
Abdullah har alltid tecknat och målat, men det är först när han kom till Sverige som han började utveckla sin konst på allvar, då han börjat på skapande verkstan på Stadsmissionen. Efter en depression blev det en terapi att måla och snart mådde han bättre. Det var då han insåg att han kan uttrycka sig med färg o form. Nu är måleriet hans största intresse och källa till glädje. Mänskligheten är Inspirationen!
Läs mer här >>

Utställare 2022

13 juli-30 augusti | FRED.FRIEDEN.PEACE.MИP.PAZ
Konstnären Ida Leetz experimenterar med dialoger mellan fibrer och tankar och leker med deras spännings- och övergångspotentialer. Vi är en del av varandra, inte åtskilda, vi är beroende av oss. Läs mer här >>

10 maj-5 juli | Demokrati i textil
En grupp människor med olika bakgrund har på Dynamo inom sin arbetsträning, anställning eller dito tillsammans skapat ett textilt kollektivt konstverk på temat demokrati. Material som använts är återbrukat från skänkta textilier, dukar, gardiner, kläder, garn och annat som fått nytt liv.

Utställare 2021

18 november-14 december | Mitt sätt att hitta gud
Darun kommer ursprungligen från Kurdistan men har bott i Sverige i sedan 2015. Han började måla mycket 2020 under coronapandemin. Innan dess har han bara målat ett par gånger. Darun är också frilansmusiker, spelar gitarr och skriver poesi. Han tycker att alla former av konst på ett eller annat sätt hänger ihop och förstärker varandra.

12 oktober-12 november | COLORS OF CALMNESS
var Bishaka Olssons första utställning i Sverige. Hon ställde ut färgstarka verk på Dynamo. Hon jobbar med en blandning av vattenfärger och bläck. Hennes konstskola har varit hos ursprungsbefolkningarna i Indien.
Läs mer här >>

17 augusti-30 september | Grupputställning
Blandade tekniker och blandade konstnärer ställer ut.

12 juni-8 juli | Skilda världar
Fredrik Hallström är konststuderande på Gerlesborgsskolan i Stockholm. I sitt konstnärsskap arbetar han ofta i blandade tekniker. Han kombinerar i synnerhet gärna kollage och måleri.
Läs mer här >>

8 maj-3 juni | Delar (av dig)
Lydia Bonassi. I många av Lydias arbeten finns en längtan för det mystiska och overkliga. Hon är inte sällan inspirerad av existentiella frågor och universum och det syns ofta i hennes konst. Lydia konsumerar även andra konstformer såsom litteratur, musik och film vilket är en viktig del i hennes kreativa skapande.
Läs mer här >>

15 april-4 maj | Rebecca Lundberg | Blandtekniker
Formspråket Rebecca använder sig av handlar väldigt mycket om henne själv. Hon föddes med en synnedsättning vilket hon försöker spegla i sin konst.

”Min konst handlar mycket om hur jag ser på världen. Hur jag kan tänka mig att världen ser på mig. Min konst handlar mycket om sorg och hur jag hanterar svåra situationer. Konsten är ett sätt för mig att få ut alla tankar och idéer som jag har. Det är inte bara mörkt såklart.”

Läs mer här >>

6 februari-6 mars | Coronautställning Remakebolaget med gäster ställer ut mosaikkonst samt blandtekniker med pandemitema. Vernissagen sker online på Facebook den 6 februari kl.13.00 >>

2020

dec-5 feb | Målningar av fyra konstnärer Yolanda Christoffersson, Charlie Sillén, Carolina Alexandrou och Sara Tholerus ställde ut sina målningar.

15 sep-3 nov | En blandad skara En blandad skara människor i åldrarna 8-60 år ställde ut sina konstverk i olika tekniker.

4 mars – 10 sep | ”Stockholm”
Vi ställde ut vårt textila kollektiva konstverk under vår återinvigning av Dynamos medlemskafé! Det fick hänga längre eftersom inbokade utställningar ställdes in pga pandemin. Tidigare hängde konstverket på Stockholms Stadsmuseum och snart på Folkkulturcentrum hoppas vi. Vernissage 4 mars, kl. 15.00-20.00. Välkomna!


14 mars-8 april | Opere plumarii
Utställningen ’Opere plumarii’ är ett samarbete mellan Strikkchics och Lindas broderi. Konstnärerna vill synliggöra ett hantverk som länge har tagits för givet, och ge detta nytt liv. Med hjälp av olika typer av broderi, stickning och virkning uttrycker konstnärerna sin kreativitet med inspiration av samtidshistoria, personer i deras närhet samt uttrycker egna tankar och funderingar. Vernissage lördag 14 mars, kl. 14.00-17.00. Välkomna!


Utställare 2018-2019

26 oktober-14 november | När orden tar form Esmeralda Lohe, teckningar och målningar
Vernissage 26 okt. kl. 17.00-20.00. Välkomna!Läs mer här >>


16 juni-31 juli | gerillaslöjdare 

Blandad textil gerillaslöjdkonst.

22 maj-2 juni | grupputställning Södra Latin

11 unga konstnärer ställer ut sina slutprojekt. Blandteknik.Läs mer här >>

Mars-april 2019 | Remake:smycken och andra återbruksprodukter En inspirationsutställning av och med Remakebolaget.

5 december-31 december | Dynamo förlags bokproduktion

20 oktober-29 november | ARTSPACE | Helen Tesfay & Kéren Socadjo
Målningar och teckningar
Mer info här>>

22 september-18 oktober | Covers and Content
– en utställning om böcker, berättelser och pappersmagi
Alba Lundström Ramirez
Pop up workshop under vernissagen.

Läs mer här >>

9-28 juni | Vanessa Cordona Shokotko
Om rättvisehandel i Indien, fotografi
Läs mer här >>

19 maj-7 juni | elever från Södra Latin
Blandtekniker med Beatrice Persson, Felicia Bilgin, Filippa Oxelcrantz och Vilja Persson.
Läs mer här >>

7 mars-21 april | Cecilia Harrison
WHAT WE DO WHEN WE ARE ALONE
Teckningar
Läs mer här >>

13 januari-28 februari | Art by Ione Storey
Målningar och teckningar.
Läs mer här >>

Utställare 2017

30 september-26 oktober | Morteza Ahmedi
Blandade tekniker
Läs mer här >>

16 juni-31 augusti | Sommarutställning für alle
Blandade konstnärer och tekniker. Läs mer här >>

20 maj-2 juni | HYPERFOKUS
Elever från Södra Latin ställer ut sina slutarbeten.
Lär mer här >>

6 maj-18 maj | Julia Rubulis | målningar
Läs mer här >>

27 april-4 maj | Mattias Petters & Dante Llor
tusch, blandteknik
Läs mer här >>

18 februari-16 mars | Tyra Blomster
”Alla flummiga färger”.

Läs mer här >>

Utställare 2016

15 december – 10 januari | Remakebolaget
Textil och mosaik – återbrukshantverk av Remakebolaget.
Läs mer här >>

3 november – 13 december | Måleri och teckning
med Mahdi Habibi & Darun Ismahil.
Läs mer här >>

10 september-25 oktober | Virkning och fritt broderi
med Elin Claesson, Sofia och Eva Olson.

7 juli-1 september | sommarutställning
18 konstnärer i alla åldrar ställde ut varsitt verk, blandtekniker.

7 juni-7 juli | Kawaii som fan
Anton Kirkhoff, målningar i akryl och olja. Mörk surrealism och abstraktioner. Se facebookeventet här >>

21 maj-3 juni | VARIETY
Fem elever från Södra latin ställer ut sina slutarbeten.Se facebookeventet här >>

16 april-6 juni | Haffsårkestern
Haffsårkestern bjuder på lyriskt måleri med gästkonstnärerna: Emmy Wallin, Martin Erlandsson Lampa och Karin Lampa. Se facebookeventet här >>

8-30 mars | BE SHEROIC
Linnea Wiklund Melander, Felicia Miranda Wester, Giovanna Lynx, Carolina Oscarsson, Sofia Lindh, Josefine Michanek, Louise Carmvall och Rosanna Maria Sandberg.
Se facebookeventet här >>

21 januari | Livet i Betlehem
Ord och bilder från tre månader i Betlehem med en följeslagare (Hans Jonsson).
Se facebookeventet här >>

Utställare 2015

12 dec-31 jan | julmarknad & utställning
Demokratipiloterna och Remakebolaget

14 nov-10 dec | BRÖST
Heidi Aalto, Joanna Parman och Hannah Parman.

15 sep-8 okt | Mattias Dog Pilot
Mattias Petters

2 juni-31 augusti | Hemliga, hopplösa, hemsökta, härliga, hemska, häftiga, hippa, hotta heminredningar
En fotoutställning utan krav.

23 maj-4 juni | ”Av olika slag” kl. 14-17
konstutställning med elever från Södra Latin.

25 april-21 maj | THE FIRST SHIT
Virki, illustration och Fredrika, electro.

11-23 april | En och en annan tår
Nina Elonen

28 mars-6 april | En mystisk resa
Disa Anúbia, Evelina Eckefjord samt musik med Ek och gäst

7-26 mars | Utan(för) ramarna
Jon Aagaard Andersson med Pia Svensson

15 januari-5 mars | Mosaikprodukter
Remakebolaget

Tidigare utställare på Dynamo (2013-2014)

Hittar du här >>

Lämna ett svar